570796
Książka
W koszyku
"Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra" stwierdził Carl Linus Pauling, fizyk i chemik, dwukrotny laureat Nagrody Nobla. Co i jak jemy, ma bezpośredni wpływ na zdrowie. To również odporność na choroby zakaźne, ochrona przed powszechnymi obecnie chorobami nowotworowymi i układu krążenia, a w konsekwencji spowolnienie procesu starzenia. Z praktyki lekarskiej autora wynika, że chorobom można znakomicie zapobiegać wykorzystując leczniczą moc pokarmów. Dzięki dokładnej znajomości własnego organizmu i składników odżywczych posiłków, możemy znaleźć swój sposób na zdrowie.Patrick Holford jest jednym ze światowych autorytetów w dziedzinie odżywiania. W 1984 r. założył w Wielkiej Brytanii Institute for Optimum Nutrition (Instytut Optymalnego Żywienia), organizację dobroczynną prowadzącą badania żywności i upowszechniającą wiedzę na temat prawidłowego odżywiania.
Status dostępności:
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Kontrolny spis księgozbioru
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21910 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Optimum nutrition bible
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: The optimum nutrition bible.
Na stronie redakcyjnej błędny ISBN .
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej