570364
Książka
W koszyku
Sery : porady dla smakoszy /Ute Paul-Prössler ; tłumaczenie: Anna Ochnio-Brudzyńska i Andrzej Brudzyński. - Wydanie I. - Warszawa : Arkady, 2004. - 189, [3] strony : ilustracje, fotografie, rysunki ; 31 cm.
Prawdziwy smakosz potrafi długie chwile delektować się porcją dojrzałego sera, zwłaszcza gdy towarzyszyć mu będzie kieliszek dobrego wina. Ta książka będzie Wam służyć pomocą przy zakupie serów i zdobywaniu nowych kulinarnych doświadczeń. W książce omówiono najważniejsze gatunki i rodzaje serów, a także sposoby ich wytwarzania, z podziałem na poszczególne kraje. Podano 47 przepisów z całego świata na potrawy z serów. Kolorowe ilustracje zachęcają do przygotowania regionalnych dań. Znakomity przewodnik po świecie serów.
Status dostępności:
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Käse
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 186. Indeksy.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej