568585
Książka
W koszyku
Kuchnia żydowska : pyszne potrawy na różne okazje / Marlena Spieler ; przekład polski i redakcja merytoryczna Joanna Mucha, Maria Derkacz-Strybel. - [Wrocław] : "Siedmioróg", copyright 2005. - 128 stron : ilustracje, faksymilia, fotografie (głównie kolorowe) ; 30 cm.
Książka zawiera ponad 75 przepisów na tradycyjne potrawy społeczności żydowskich z całego świata: Izraela i innych krajów Bliskiego Wschodu, środkowej i wschodniej Europy (w tym Polski), Stanów Zjednoczonych, Afryki Północnej i Indii. Czytelnik znajdzie w niej klasyczne potrawy przyrządzane na Chanukę, Pesach, Rosz ha-Szana i inne święta, a także przepisy na tradycyjną chałkę, czulent, gefilte fisz i wiele innych dań. Książka zawiera ponad 300 kolorowych zdjęć potraw i etapów ich przyrządzania, listę koszernych produktów dostępnych w polskich sklepach oraz słowniczek i skorowidz.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Jewish food for festivals and special occasions
Uwaga ogólna
Indeks.
Na okładce: 75 potraw na różne okazje.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej