570833
Książka
W koszyku
Odpowiednie żywienie ma ogromne znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych. Zbilansowana dobrze dobrana dieta wzmacnia układ odpornościowy, zmniejszając ryzyko zachorowania na raka. Czynniki pokarmowe wpływają także na przebieg procesu zdrowienia.Nie ma uniwersalnej diety antyrakowej. Żywienie musi być zawsze dostosowane do indywidualnych potrzeb. Z rad zamieszczonych w książce mogą skorzystać różne grupy osób:* Ludzie zdrowi, którzy dzięki odpowiedniemu żywieniu i stylowi życia chcą zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór; * Pacjenci, którzy przeszli terapię i chcą uniknąć nawrotu choroby nowotworowej;* Chorzy, którzy w walce z rakiem pragną wykorzystać możliwości terapeutyczne, jakie daje dieta; * Chorzy na raka, którzy dzięki zmianie sposobu żywienia zamierzają korzystnie wpłynąć na określone objawy choroby; * Pacjenci, u których choroba powoduje problemy z odżywianiem. 250 sprawdzonych przepisów, opatrzonych wskazaniem, w jakiego rodzaju dolegliwościach można podawać opisaną potrawę. * Jedzenie w profilaktyce raka ; * Jedzenie w różnych rodzajach nowotworów; * Jedzenie w czasie chemioterapii i radioterapii; * Jedzenie przy braku apetytu; * Jedzenie przy trudnościach w połykaniu; * Jedzenie przy biegunkach i zaparciach.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 245. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej