568576
Książka
W koszyku
Tańce wokół stołu to kolejna książka wytrawnego znawcy polskiej kuchni, autora licznych poradników i przewodników o tematyce kucharskiej. Opatrzona ilustracjami publikacja stanowi cenne źródło informacji o rodowodzie wielu potraw i kulinarnych modach. Autor przedstawia m.in. historię chleba, ryżu, ziemniaka, sera, herbaty, kawy, pomidora. Opowiada o polskich tradycjach kulinarnych, biesiadowaniu i celebrowaniu świąt. Każdy rozdział zawiera receptury ciekawych potraw z wykorzystaniem omawianych surowców oraz przykłady dań na wyjątkową okazję. Czytelnik znajdzie tu też porady dotyczące doboru naczyń i sztućców, czy sposobów spożywania nietypowych potraw.
Status dostępności:
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 C (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej