568613
Książka
W koszyku
1. Aspekty żywieniowe i legislacyjne wybranych grup żywności funkcjonalnej * KATARZYNA STOŚ * 2. Dodatki do żywności: naturalne = bezpieczne? * JANUSZ CZAPSKI * 3. Działania przemysłu żywnościowego na rzecz poprawy jakości żywieniowej produktów * MARTA TOMASZEWSKA * 4. Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych * MIROSŁAW SŁOWIŁSKI * 5. Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą olejów jadalnych * KRZYSZTOF KRYGIER, MAŁGORZATA WRONIAK, MAGDALENA MASZEWSKA * 6. Kształtowanie jakości żywieniowej pieczywa w procesie technologicznym na podstawie przedsiębiorstwa Lantmannen Unibake Poland Sp. z o.o. * AGNIESZKA ZAGROBA, JANUSZ B. BERDOWSKI, WITOLD LISIECKI * 7. Akryloamid - charakterystyka, występowanie w żywności i ryzyko dla zdrowia * HANNA MOJSKA * 8. Związki kształtujące jakość napojów winiarskich i spirytusowych * EDYTA LIPIŁSKA, SYLWIA BONIN * 9. Wpływ procesów technologicznych na zawartość biotoksyn morskich w mięsie małży i skorupiaków * MIROSŁAW MICHALSKI * 10.Zmiany jakościowe miodu w procesie jego pozyskiwania i przetwórstwa * SŁAWOMIR BAKIER * 11. Jakość a proces technologiczny na przykładzie zakładów gastronomicznych * EWA CZARNIECKA-SKUBINA * 12. Wybrane aspekty jakości żywności niekonwencjonalnej * IZABELA STEINKA, ANITA KUKUŁOWICZ * 13. Sposoby otrzymywania skrobi opornej * MAŁGORZATA KAPELKO, TOMASZ ZIĘBA, WACŁAW LESZCZYŁSKI, ARTUR GRYSZKIN, EWA ZDYBEL
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53760 (1 egz.)
Kaucja: 24,90 zł
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy pracach.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej