570418
Książka
W koszyku
Forma i typ
Przynależność kulturowa
Gatunek
Po studiach Luisa Weiss pracowała w nowojorskim wydawnictwie. Pewnego dnia postanowiła przekopać się przez kolekcję przepisów, które latami wycinała z gazet. Żeby udokumentować swoją przygodę z gotowaniem, założyła blog The Wednesday Chef, który w oszałamiającym tempie zdobył wiernych czytelników. Ale Luisa wciąż tęskniła za Berlinem, miastem, w którym się urodziła. Po miesiącach sercowych rozterek i rozstaniu z narzeczonym zdecydowała się na skok na głęboką wodę (i na inny kontynent): wróciła do miasta dzieciństwa. W Berlinie poznała pierwszego mężczyznę, który zrozumiał jej rozdarte serce, znalałza z nim mieszkanie, zmagała się z białymi szparagami, organizowała Święto Dziękczynienia dla trzech naburmuszonych rodzin i oswajała nowe życie za pomoca masowej produkcji arcytrudnych do wykonania pierniczków. Dziś twierdzi, że Paryż może i posiada pewien charme, ale jeżeli chodzi o prawdziwą inspirację w kuchni - jak i w życiu - nie ma to jak Berlin.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 821-3 amer. (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: My Berlin kitchen
Uwaga ogólna
U dołu okł.: Berlin - Paryż - Nowy Jork - Torre San Tomasso - Berlin.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej