570418
Książka
W koszyku
Pożywienie, które codziennie ląduje na naszych talerzach może być smaczne, ale także okropne. Dzięki niemu możemy poczuć się świetnie, pełni sił witalnych, ale może również powodować różne dolegliwości. Jedzenie może być niebiańską przyjemnością, choć także wspomnieniem z najgorszego koszmaru. Dowiedz się, co zrobić, by codzienne spożywanie pokarmów dostarczało ci nie tylko walorów smakowych, ale przede wszystkim zdrowotnych korzyści. Spraw, by każdy z twoich codziennych posiłków, począwszy od śniadania, przez przekąski i napoje aż po kolację, był pełnowartościowy i dostarczał twemu organizmowi jak najwięcej składników odżywczych. Maria Cross - ekspert od zdrowego odżywiania - przedstawia praktyczne rady na temat tego, co jeść i pić (a czego nie) i dlaczego oraz wskazuje, jakie jedzenie i napoje wybierać, by jak najlepiej ci służyły. Każdy rozdział książki omawia najczęstsze problemy, z którymi spotykasz się na co dzień, między innymi: Czy margaryna naprawdę jest zdrowsza niż masło? Którego oleju powinno się używać do gotowania? Czy jaja i mięso zawierają cholesterol, który jest szkodliwy? Jak zmniejszyć ilość spożywanych węglowodanów i czym jest indeks glikemiczny? Jak uniknąć senności po lunchu? Co należy zapakować do pudełka na lunch? Jak to w końcu jest z nabiałem? Dlaczego spożywanie tłustych ryb przynosi korzyści? Jak dostarczać organizmowi witaminę D zimą? Jakie przekąski są najlepsze i dlaczego? Czy można pić kawę bezkofeinową? Co jest najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o alkohol? Odkryj podstawy wiedzy o zdrowymi i świadomym odżywianiu i ciesz się, pełnowartościowymi posiłkami każdego dnia!
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Food, and how to make healthy meal of it : a guide to eating and drinkin well
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej