572480
Książka
W koszyku
(Kryminały dla Smakoszy)
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie. Hillenbrand udowadnia, że wbrew przypuszczeniom dwie sztuki - kulinariów i zbrodni - są sobie bardzo bliskie. Łączy je styl i paleta doznań, które równie mocno potrafią wyzwolić żądzę, niepewność, zaintrygowanie. Na talerzu, poza zmyślnie przygotowanym daniem i śmiercią, autor serwuje dużą porcję dowcipu.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 niem. (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 niem. (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 niem. (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Rotes gold : ein kulinarischer krimi
Uwaga ogólna
Stanowi część cyklu z Xavierem Kiefferem.
Na okładce: kryminał kulinarny.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Dostępne także jako e-book.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej