570446
Książka
W koszyku
(Kuchnia Polska)
Zioła i przyprawy sprawiają, że potrawy zyskują niepowtarzalny smak oraz aromat, a często także niecodzienną barwę. Dania wyglądają i smakują lepiej oraz są zdrowsze i łatwiej przyswajalne przez organizm. W naszej książce przedstawiamy państwu kilkanaście najbardziej popularnych i najczęściej używanych przypraw oraz ziół. Opisujemy ich pochodzenie, smak, aromat, przydatność w czasie gotowania i pieczenia oraz właściwości zdrowotne. Do każdej przyprawy proponujemy przepis na danie, w którym zostaje ona użyta. Są to rozmaite potrawy: drób, ryby, warzywa, sałatki, zupy, ryż, przystawki, wypieki, desery. Z pewnością każdy znajdzie tu coś, co go zaciekawi i zainspiruje. Przy używaniu przypraw i ziół dozwolone są wszelkie eksperymenty, należy pamiętać jedynie o umiarze.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej