572480
Book
In basket
"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia. Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene
General note
Tytuł oryginału i równoległy: La scienza in cucina : e l`arte di mangiar bene.
Na okładce: Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again