570363
Książka
W koszyku
(World Review of Nutrition and Dietetics, ISSN 0084-2230 ; t. 105)
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i przewlekłą, często po wielu zabiegach operacyjnych. Mimo tego, dzięki nowym osiągnięciom naukowym, zaangażowaniu w proces terapeutyczny systemów komputerowych i zaawansowanych technologii udaje się jednak stale poprawiać ich wyniki leczenia. Gigantyczny postęp dotyczy również leczenia żywieniowego. W niniejszej publikacji m.in.: kryteria wyboru właściwego sposobu odżywiania u krytycznie chorych pacjentów związki między leczeniem żywieniowym a wynikami terapii sposoby skutecznej kontroli glikemii u pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii omówienie nowych diet i składników odżywczych.
Status dostępności:
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. BP 616 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Nutrition in intensive care medicine : beyond physiology
Uwaga ogólna
Na książce także ISBN oryginału.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej