570807
Książka
W koszyku
Smaczne dania, ładnie podane posiłki, proste składniki. Tego potrzebuje pacjent zmagający się z jedną z najbardziej przewrotnych i indywidualnych chorób, jaką jest nowotwór. I taka dieta jest możliwa. Autorka jest specjalistką onkologii klinicznej, zajmującą się m.in. zagadnieniami związanymi z żywieniem. Proponuje łatwe w przygotowaniu, cieszące oko dania, które uwzględniają wiele dolegliwości, jakie na co dzień trapią chorego. Chodzi o to, by dostarczać organizmowi wiele potrzebnych składników, przełamać niechęć, apatię i ból. Książka daje ogólne wskazania co do tego, czym się kierować, dobierając produkty do jedzenia. Nie ma jednego złotego środka działającego uzdrawiająco, ale zbilansowana, dopasowana do potrzeb dieta wspiera leczenie i bardzo pomaga znosić dolegliwości wywołane chorobą. Jedz pysznie i zadbaj o siebie. Warto cieszyć się smakiem każdego dnia.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Wszystko, co trzeba wiedzieć o żywieniu w trakcie leczenia onkologicznego
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej dawna nazwa wydawcy: Buchmann.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie [223].
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej