570363
Książka
W koszyku
Jadłonomia : kuchnia roślinna : 100 przepisów nie tylko dla wegan / Marta Dymek. - Wydanie II. - Warszawa : Wydawnictwo Dwie Siostry, 2017. - 282, [3] strony : fotografie ; 22 cm.
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w bestsellerowej książce Marty Dymek - znanej z programu "Zielona Rewolucja Marty Dymek" twórczyni "Jadłonomii", najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej, Kulinarnego Boga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Dlaczego kuchnia roślinna? * Spiżarnia roślinożercy * Sprzęty kuchenne * Bulwy i korzenie * Kapusty * Cebule, czosnek i por * Liście i zioła * Dynie * Pomidory, papryki i bakłażany * Warzywa zielone * Grzyby * Warzywa strączkowe * Tofu i Tempech * Bakalie, nasiona i zboża * Przepisy podstawowe * Gdzie robić zakupy?
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 21158 (1 egz.)
Strefa uwag:
Kuchnia roślinna
Sto przepisów nie tylko dla wegan
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej