568547
Książka
W koszyku
Kuchnia toskańska jest bardzo prosta, ale też bardzo smaczna. Dużą rolę odgrywają w niej warzywa, przyprawy i oliwa. Najbardziej charakterystyczną potrawą jest pinzimonio - warzywa podawane z chlebem nasmarowanym oliwą i czosnkiem. Przygotowywany bez soli chleb jest obecny praktycznie przy każdym posiłku. "Smakując Toskanię" autorstwa Beth Elon to apetyczna podróż po magicznych włoskich zakątkach, której szlak wyznaczają doznania smakowe. Już dziś wyrusz z autorką w kulinarną przygodę przeplataną licznymi opowieściami, anegdotami oraz przepisami z jednego z najpiękniejszych zakątków na Ziemi. Odkryj najlepsze włoskie restauracje w pachnącej bazylią i winem Toskanii. Poznaj Włochy od najsmaczniejszej strony! W książce "Smakując Toskanię" znajdziesz ponad 100 przepisów kulinarnych, dzięki którym będziesz mogła urządzić toskańską fiestę we własnej kuchni.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Culinary traveller in Toscany : exploring and eating off the beaten track
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: A culinary traveller in Toscany : exploring and eating off the beaten track.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej